U bent hier: Home / ChessonTour050

Tata Steel Chess Tournament on Tour

Op woensdag 24 januari 2018 is de internationale schaaktop in de stad Groningen aanwezig voor één speeldag in het kader van het Tata Steel ChessTournament. Wereldkampioen Magnus Carlsen uit Noorwegen is erbij, maar ook Wesley So uit de VS, Vladimir Kramnik uit Rusland en de Nederlander Anish Giri.

De wedstrijden worden gespeeld in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen. De opening vindt plaats om 14.00 uur. Iedereen kan de partijen zowel live als online volgen, met commentaar door Eric Hansen (in het Engels) en Sipke Ernst (in het Nederlands).

Het Wimbledon van het schaken

Het Tata Steel ChessTournament is een van de meest prestigieuze mondiale schaakevenementen. Het ‘Wimbledon van het schaken’ trekt de allerbeste grootmeesters aan, maar ook duizenden amateurs, bezoekers en online volgers overal ter wereld. In 2018 bestaat het Tata Steel ChessTournament(voorheen het Hoogoven Schaaktoernooi) 80 jaar en duurt van 12 t/m 28 januari.

De belangrijkste spelers zijn verdeeld in twee groepen van elk 14 schakers: de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers (onder wie Jorden en Lucas van Foreest uit Groningen). De Masters en de Challengers spelen hun eerste ronde op zaterdag 13 januari 2018 in Wijk aan Zee. Op 17 januari gaat het toernooi op tournee, eerst naar Hilversum en een week later, op woensdag 24 januari, naar Groningen. De sluiting vindt weer plaats in Wijk aan Zee, op 28 januari.


Andere activiteiten (side events)

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament worden er verschillende aan schaken gerelateerde activiteiten georganiseerd. Op de speeldag, woensdag 24 januari, zijn er in het Academiegebouw twee sessies ‘Schaken voor Dummies’, door Robert Ris. Tata Steel biedt een Recruitment Day aan, een kennismaking met de staalindustrie. Daarnaast is er een levensgroot schaakspel op het Waagplein. Bezoekers kunnen gedurende de hele week van dit schaakspel gebruik maken (tot en met zaterdag).

Google map tile van Chess on Tour 2018

Programma Tata Chess on Tour

WatWanneerWaar
Levensgroot schaakspel
Tot en met zaterdag 27 januari 2018
Waagplein Groningen
Kroegloperstoernooi
Zaterdag 20 januari 2018 om 18.30 uur
Binnenstad Groningen
Lezing 'schaken en een beetje sex' van Tex de Wit
Maandag 22 januari om 20.00 uur
Academiegebouw Rijksuniversiteit Groningen
Tate Steel Kids Games
Dinsdag 23 januari 2018 om 8.30 uur
Basisschool de Sterrensteen in Vinkhuizen
Chess on Tour Groningen
Woensdag 24 januari om 14.00 uurAcademiegebouw Rijksuniversiteit Groningen


Virtuele tour

Klik hieronder om rond te kijken in de accommodatie.