U bent hier: Home / Nieuws / Actie Voedselbank Sportverenigingen

Actie Voedselbank Sportverenigingen

De voedselbank heeft u hard nodig met een eenmalige actie. Iedereen gaat inzamelen: uw sportclub toch ook?

Ieder jaar hield RTV noord in december een grote inzamelactie voor de Voedselbanken in onze provincie die ruim  € 600.000 aan houdbare voedselproducten opleverde. Dit voedsel was hard nodig om de voorraden aan te vullen en enkele maanden op peil te kunnen houden. Deze actie is vanwege bezuinigingen geschrapt.

Reden waarom we nu een grote inzamelingsactie zijn gestart in Groningen, Haren en Ten  Boer, het werkterrein van onze Voedselbank (VBSG).

De VBSG reikt iedere week 600 voedselpakketten uit aan ongeveer 2.000 personen, waaronder ruim 600 kinderen. Ons aanbod zit zo dicht mogelijk in de nieuwe schijf van vijf van het Voedingscentrum. Om te voorkomen dat deze kinderen zonder ontbijt naar school gaan, geven we extra brood, broodbeleg en boter mee. De cliënten van de VBSG kunnen bij kledingbank Maxima mooie kledingstukken halen. De VBSG wordt uitsluitend gerund door (90) vrijwilligers.

In december 2016 met de nadruk op 20, 21 en 22 december, vragen wij (sport)verenigingen, kerken, scholen bedrijven en particulieren om in actie te komen en eenmalig houdbare producten voor ons in te zamelen.  Deze actie wordt ondersteund door de (dag)bladen, OOG  radio en tv en ook RTV Noord. Geld inzamelen mag ook, want daar kopen wij dan weer groenten en fruit voor. Eerder hebben de v.v. Groen Geel en Gorecht met heel veel succes inzamelingen voor ons gehouden.

Wat kunnen jullie voor ons betekenen? Door bijvoorbeeld alle leden te vragen om een houdbaar product mee te nemen naar een inzamelplek, bijvoorbeeld de sportkantine. Wij komen het dan graag ophalen, maar jullie mogen het ook bij ons brengen.

Wat willen we graag inzamelen? Liefst alleen houdbare producten zoals babyvoeding, luiers 4 t/m 6,  tandpasta, maandverband, shampoo, doucheschuim, visconserven, vleesconserven, groenteconserven, soep, koffie, thee, cornflakes, aardappelpuree, limonadesiroop, vruchtensap, margarine, pindakaas, jam, hagelslag, muesli, koek olie, suiker en zout.

Ons aanbod? posters, boodschappenlijstjes, actievoorstellen, publiciteit, collectebussen, T-shirts en het ophalen van de opbrengst.

Bij sportverenigingen kom je alleen door de teamprestatie tot maximale prestaties. Door de handen ineen te slaan kunnen wij ook deze wedstrijd samen met jullie winnen!

Voor meer info:
Ulfert Molenhuis  06 55737657 (voor alleen alle sportclubs)                         
Jack Koops    : projectleider algemeen 06 15440480
Judith Vegter  : projectleider algemeen 06 27056251