U bent hier: Home / Nieuws / Buitenfitness Lewenborg geopend

Buitenfitness Lewenborg geopend

In Lewenborg is op zaterdag 20 mei de buitenfitness geopend. Wethouder Mattias Gijsbertsen opende de sportlocatie, welke er dankzij een burgerinitiatief kwam. Onder meer Golvend Lewenborg, WIJ Lewenborg en Gebiedsteam Oost van de gemeente hielpen mee aan de realisatie van de outdoor fitnesstoestellen.

Tijdens de opening waren er allerhande workshops en demonstraties. Onder meer calisthenics, waarbij wordt getraind met het eigen lichaamsgewicht, zumba en een kinderbootcamp werden getoond. Wijkwethouder Mattias Gijsbertsen: “Fantastisch dat bewoners van Lewenborg nu gratis kunnen sporten. De buitenfitness draagt bij aan mogelijkheden voor positief opgroeien, maar ook voor bewoners om fit en vitaal te blijven naarmate ze ouder worden. ‘Healthy ageing’ zoals wij dat noemen.”

Eén van de initiatiefnemers is Thierry Roelfsema, een twintigjarige inwoner van Lewenborg: “Het is tegenwoordig een hype om ‘fit’ te zijn en bezig te zijn met gezondheid. Op verschillende plekken in de stad zijn daarvoor al voorzieningen gemaakt, waarom dan niet in Lewenborg?” De vraag voor een dergelijke sportvoorziening bleek niet enkel bij de jeugd te leven, ook andere andere buurtbewoners hadden belangstelling.

Met behulp van WIJ Lewenborg dienden de initiatiefnemers uiteindelijk een plan in bij het gebiedsteam van de gemeente. Daar wordt veel waarde gehecht aan burgerinitiatieven die een gezonde leefstijl stimuleren. Ruud van Erp, stadsdeelcoördinator Oost: “De buitenfitness past helemaal in de visie voor een energieke wijk. Naast dat de Lewenborgers zo in beweging kunnen blijven, biedt de buitenfitness ook een mooie gelegenheid voor bewoners om met elkaar in contact te komen. We vinden het heel fijn dat wij als gebiedsteam aan dit soort mooie en gezonde initiatieven van bewoners kunnen bijdragen.”