U bent hier: Home / Nieuws / Dag voor de kinderen in Zuid

Dag voor de kinderen in Zuid

Op dinsdag 18 oktober organiseert Humanitas afdeling Groningen Stad in samenwerking met de gemeente Groningen en Bslim een leuke dag voor kinderen uit Groningen Zuid.

Het evenement vindt plaats in sporthal De Wijert aan de Vondellaan 75. Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er allerlei activiteiten voor kinderen van alle leeftijden, zoals een dansworkshop, sportparcours, een springkussen en nog veel meer!

Scholen bezocht
Vanuit Humanitas wordt per wijk met scholen gesproken over het bereiken van leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben, te beginnen met Groningen Zuid. Vrijwel alle basisscholen in deze wijken zijn bezocht om informatie te verstrekken over de mogelijkheden die Humanitas biedt met de inzet van vrijwilligers. Als afsluiting van dit initiatief wordt op 18 oktober een evenement georganiseerd voor de kinderen van Groningen Zuid. Als het een succes is, dan wordt dit initiatief voortgezet in andere wijken.

Humanitas voor jeugd
Humanitas heeft verschillende projecten gericht op jeugd. De projecten hebben als gemeenschappelijk doel dat de betrokken vrijwilligers zich inzetten voor de kinderen. Dit doen ze door een kind te helpen dat tijdelijk een extra steuntje in de rug kan gebruiken, doordat het kind opgroeit in armoede, een beperking of taalachterstand heeft of zorgt voor een gezinslid dat ziek is. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, praktische ondersteuning waar nodig, maar geeft bovenal aandacht en gezelligheid.

Samenwerkende organisaties
Voor de organisatie van deze dag is de samenwerking gezocht met diverse partijen, te weten Bslim, I.Turn.IT, OneDayArtist en The Urban Dance Center. Bslim is een organisatie die zich wijkgericht inzet om kinderen te laten zien hoe leuk sport en beweging is en ze daarnaast te informeren over gezonde voeding. Zowel I.Turn.IT als OneDayArtist werken al langere tijd samen met meerdere scholen om kinderen en jongeren op een creatieve manier te helpen hun talenten en vaardigheden te ontwikkelen. The Urban Dance Center biedt een dansworkshop van dance crew RockPaperSisters (bekend van RTL 4).

Bekijk hier de flyer