U bent hier: Home / Nieuws / Drukbezochte bijeenkomst Gelijk Speelveld sportparken

Drukbezochte bijeenkomst Gelijk Speelveld sportparken

Ruim 60 vertegenwoordigers van buitensportverenigingen en sportbonden aanwezig tijdens bijeenkomst op 17 oktober in Kardinge.

Op dinsdagavond 17 oktober vond een bijeenkomst met buitensportverenigingen plaats over het Gelijk Speelveld. Marijke Gelling, directeur van Sport050, opende de bijeenkomst. Bram Reudink, voorzitter van de Sportkoepel, vertelde over het proces van het project en hoe de gemeente en de Sportkoepel in gesprek zijn over de uitgangspunten van het Gelijk Speelveld. Het doel van het project is om toe te werken naar een gelijke behandeling van eigenaarslasten en daarnaast worden afspraken over vergoedingen gelijk getrokken. De gemeente heeft de verenigingen verteld wat de stand van zaken is, welke uitgangspunten worden gehanteerd en hoe het proces verder zal verlopen. De aanwezigen waren geïnteresseerd in het in het verhaal en kregen na de presentatie gelegenheid tot vragen stellen.

Naast de vertegenwoordigers van de verschillende buitenverenigingen waren ook vertegenwoordigers van de sportbonden en het Huis voor de Sport Groningen aanwezig. Over de individuele situatie per vereniging zijn inmiddels gesprekken ingepland.  

Meer informatie over het project Gelijk Speelveld is te vinden op de speciaal ingerichte projectpagina.