U bent hier: Home / Nieuws / Energiebesparende maatregelen in gemeentelijke sportgebouwen

Energiebesparende maatregelen in gemeentelijke sportgebouwen

De gemeente neemt extra energiebesparende maatregelen in onder andere in de sporthallen Beijum en De Brug.

Het plan maakt onderdeel uit van het programma ‘Groningen geeft energie’. Het doel hiervan is om de gemeente in 2035 geheel energieneutraal te maken. Dat betekent dat er dan geen fossiele brandstoffen meer nodig moeten zijn voor de energievoorziening. Het gaat om isolatie van de verwarmingsinstallaties, vooral leidingen en afsluiters. Dit levert ruim 34.000 euro per jaar aan energiebesparing op. De gemeente wil het goede voorbeeld geven door het eigen vastgoed ook energieneutraal te maken.

Warmteverlies
Door de nu aangekondigde energiebesparende maatregelen wordt warmteverlies tijdens het transport tot een minimum beperkt en dus energie bespaard. De gemeente begint met 11 grote verbruikers. Het gaat om sporthal De Brug, Sporthal Beijum, de Muziekschool, de Brandweer aan de Diamantlaan, de Brandweer aan de Sontweg, het Stadhuis, de Stadsschouwburg, de Oosterpoort en het hoofdgebouw van iederz. Ook de gemeentelijke kantoren aan het Gedempte Zuiderdiep en Hanzeplein staan op de lijst.

Investering
De kosten gaan voor de baat uit. Voor de energiebesparende maatregelen is een investering van 71.000 euro nodig. Maar dat is dus al snel terugverdiend.