U bent hier: Home / Nieuws / Experiment met 4 Mijlronden vanuit Hoogkerk

Experiment met 4 Mijlronden vanuit Hoogkerk

Hardlopers bepalen zelf welke 4 Mijlroute definitief blijft liggen.

Meer mensen aan het sporten krijgen. Dat is de ambitie van Running Coffee en de gemeente Groningen. In het ‘Veranderlab ‘Sporten in Hoogkerk’ wordt geëxperimenteerd met het uitbreiden van de mogelijkheden om te trainen voor hét sportevenement van het jaar in Groningen: de 4 Mijl. Drie nieuwe 4-Mijloefenroutes zijn uitgezet door Running Coffee waarbij het de keuze aan de lopers is welke van deze drie routes definitief mag blijven.

De drie 4 Mijlronden starten vanuit Hoogkerk. Er wordt gestart vlakbij Ruskenveen, waar het nieuwe fietspad begint richting Peizerweg en bij de rotonde A7 afrit Hoogkerk. Onderweg staat per 500 meter de afstand aangegeven en voor iedere kruising of splitsing staat een pijltje op de weg die je de weg wijst. Elke route is met een andere kleur aangegeven.

Drie routes 4 Mijl Hoogkerk
De eerste route loopt door het Stadspark, de tweede door de Onlanden en de derde richting Leegkerk. 

Wie van de drie?
Tijdens het experiment wordt er via een app, social media en de website van Running Coffee bekeken welke van de drie routes de populairste is. Dus aan de lopers wordt gevraagd de gelopen ronde via de app op Strava, Runkeeper, Endomondu te downloaden of bijvoorbeeld twitteren met de hashtag #4mhgk met daarbij het nummer van de route. Bijvoorbeeld voor  route twee is dit dus #hgk4m2. Na vier maanden wordt bekeken welke route het populairst is onder de lopers. Deze wordt dan definitief aangelegd.

Kijk voor meer informatie op de website van Running Coffee.