U bent hier: Home / Nieuws / Finale KNVB Bslim straatvoetbal

Finale KNVB Bslim straatvoetbal

Op 25 mei strijden de Groninger Bslim wijken om de titel op de Grote Markt.

Voor de achtste keer organiseert Bslim het jaarlijkse KNVB straatvoetbal toernooi in Groningen. Momenteel worden her en der in de Stad nog voorrondes gespeeld in de diverse Bslim wijken, waarvan de winnaars zich plaatsen voor de grote finale op woensdag 25 mei op de Grote Markt in Groningen.

Straatvoetbal wordt gespeeld middels de 4 tegen 4 spelvorm. Dit is de kleinste wedstrijdvorm met daarin alle elementen van een echte wedstrijd. Deze spelvorm is overzichtelijk voor spelers en coach, omdat het aantal spelers gering is. Echter alle kenmerken van het voetbalspel zijn aanwezig: verdedigen, aanvallen, scoren en nog veel meer. Op 25 mei spelen tussen 13.30 uur en 17.00 uur jongens en meisjes van de E en D pupillen leeftijd tegen elkaar om de titel. De winnaars van de verschillende categorieën plaatsen zich voor de landelijke finale op 25 juni in Rotterdam.

De organisatie van het KNVB Bslim Straatvoetbal is in handen van Bslim sportprofessionals, waarin onder andere het Huis voor de Sport Groningen, MJD en het onderwijs zijn vertegenwoordigd.

Kijk voor meer informatie over het sportieve leefstijlprogramma van de Gemeente Groningen op: www.bslim.nl