U bent hier: Home / Nieuws / Groningen op weg naar een Rookvrije Generatie

Groningen op weg naar een Rookvrije Generatie

Nieuwe partner Sport050 maakt onder andere Sportcentrum Kardinge en de zwembaden rookvrij.

Na de Gemeente Groningen, FC Groningen, Hanzehogeschool Groningen, het Martini Ziekenhuis de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, Verslavingszorg Noord Nederland, het Healthy Ageing Network Northern Netherlands en Menzis sluit ook Sport050 aan bij het collectief om op weg te gaan naar een rookvrije generatie. De partners doen dit vanuit de gedeelde ambitie dat in Groningen kinderen rookvrij moeten kunnen opgroeien. 

Rookvrije sporttereinen
De organisaties ontplooien gezamenlijk verschillende initiatieven om hun doel te bereiken, zoals het inrichten van rookvrije zones rondom scholen en medewerkers actief te ondersteunen bij het stoppen met roken en het starten van een communicatiecampagne rond de Rookvrije Generatie in Groningen. Sport050 draagt hieraan bij door Sportcentrum Kardinge en de zwembaden rookvrij te maken en sportclubs te stimuleren om hun sportterrein ook rookvrij te maken.

Rookvrije generatie
De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds. Vanuit de Alliantie Nederland Rookvrij, werken zij met een groeiend aantal samenwerkingspartners toe naar een samenleving waarin niemand meer hoeft te (over)lijden aan de gevolgen van het roken en waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.