U bent hier: Home / Nieuws / Groninger Swim Challenge tijdens Zwemles

Groninger Swim Challenge tijdens Zwemles

De laatste week voor de zomervakantie staan de zwemlessen in sportcentrum Kardinge in teken van de Groninger Swim Challenge.

De stichting Groningen Swim Challenge organiseert elk jaar een zwemestafette van Zoutkamp tot Groningen. Dwars door het Reitdiep, dus met recht een uitdaging of challenge. Deelnemers gaan niet alleen de sportieve uitdaging aan, maar halen ook minimaal 300 euro per persoon op voor het goede doel.

In 2016 zal de derde editie van de Swim Challenge wederom in Zoutkamp starten. Onder begeleiding van boten met vrijwilligers, coaches en schippers zullen honderd deelnemers in estafettevorm de ruim 33 kilometer tot de Oosterhaven in Groningen zwemmend volbrengen. In praktijk zwemt iedere zwemmer ongeveer acht kilometer.

De Swim Challenge van 2016  zal de grootste en meest diverse editie van de Swim Challenge tot nu toe worden. Naast de estafette zwemtocht van Zoutkamp naar de binnenstad van Groningen, worden er twee nieuwe evenementen aan het programma toegevoegd. Met de City Swim en Heel Groningen Zwemt zullen nóg meer mensen worden betrokken bij de uiteindelijke opzet van de stichting: zwemmen voor het goede doel!

Zwembad Kardinge
De Groningen Swim Challenge is meer dan alleen een eendaags zwemevenement. ‘Heel Groningen Zwemt’ gaat samenwerkingsverbanden aan met Groningse zwembaden en basisscholen.  De zwembaden en scholen organiseren hierbij ieder op hun eigen manier activiteiten om enerzijds bij zoveel mogelijk doelgroepen in de hele regio het zwemmen te stimuleren en anderzijds geld op te halen voor het goede doel.
In het zwembad Kardinge zal in week 28, 11 t/m 16 juli  uitgebreid aandacht besteedt worden aan de GSC.  Tijdens de zwemlessen zal  een mini Swim Challenge plaatsvinden. Per lesniveau zullen op verschillende manieren opdrachten door de groep moeten worden uitgevoerd, waarbij plezier in het zwemmen voorop staat.

De (leerlingen/deelnemers) kunnen voorafgaand aan week 28 geld inzamelen . Door een éénmalige bijdrage te vragen aan familie en/of vrienden en dit geld vervolgens in een envelop in te leveren bij het zwembad. Daarnaast staat er bij de balie een collectebus voor een vrije donatie van alle bezoekers van Sportcentrum Kardinge.

Lees hier meer  over de Groninger Swim Challenge