U bent hier: Home / Nieuws / Kandidaten gezocht voor de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen

Kandidaten gezocht voor de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen

Al ruim 25 jaar reikt de gemeente Groningen elk jaar sportprijzen uit om jonge talentvolle sporters aan te moedigen en voor sporters die een bijzondere topsportprestatie hebben geleverd.

Ook dit jaar willen we de sporters uit Groningen in de schijnwerper zetten. Daarom willen we u in deze mail oproepen om opnieuw uw talentvolle sporters en/of teams te nomineren voor de verschillende prijzen.

Ieder jaar worden twee verschillende sportprijzen uitgereikt:

  1. de Sportstimuleringsprijs;
  2. de Sportpenningen voor prestaties in topsport (2a) en breedtesport (2b).

1. Sportstimuleringsprijs
Om jonge talentvolle sporters aan te moedigen, reikt de gemeente Groningen de Sportstimuleringsprijs uit. Vorig jaar is deze prijs uitgereikt aan de toen 17-jarige zwemster Marieke Tienstra. Eerdere jaren is deze prijs ook aan Ranomi Kromowidjojo en Bauke Mollema uitgereikt, twee ondertussen internationaal bekende sporters die ooit als jong talent zijn begonnen. De Sportstimuleringsprijs bestaat uit een geldbedrag van € 1.250,-. Het bedrag moet wel besteed worden aan een sport gerelateerd doel.

Voordragen kandidaten voor de Sportstimuleringsprijs
Om in aanmerking te komen voor de sportstimuleringsprijs gelden een aantal criteria. Deze kunt u vinden in de bijlage bij deze mail. Wij vragen u om kandidaten vóór 6 december 2017 voor te dragen. Dit kunt u doen door het aanmeldformulier op https://gemeente.groningen.nl/sportprijzen-groningen in te vullen.

Wilt u de aanmelding voorzien van een uitgebreide motivering waarom deze talentvolle sporter de Sportstimuleringsprijs zou moeten krijgen?

De Adviescommissie voor de Sport selecteert uit de aanmeldingen drie genomineerden en draagt deze voor aan het college van Burgemeester en Wethouders. Het college kent vervolgens de Sportstimuleringsprijs toe.

2. Sportpenningen
De tweede categorie sportprijzen die de gemeente uitreikt, zijn de sportpenningen voor sporters die een bijzondere topsportprestatie (a) hebben geleverd. Daarnaast waarderen we ook de maatschappelijk betrokken inzet van een persoon, vereniging of organisatie voor de breedtesport (b) in de stad met een Sportpenning.

2a.       Voordragen kandidaten voor sportpenning topsportprestatie
Om in aanmerking te komen voor een sportpenning voor een geleverde bijzondere topsportprestatie, moeten sporters aan een aantal criteria voldoen. Deze criteria kunt u vinden in de bijlage bij deze mail. Daarnaast moet de sport erkend zijn door het NOC*NSF. In de bijlage van deze mail en bij het aanmeldformulier op de website van de gemeente Groningen vindt u de lijst met erkende topsporten.

2b.       Voordragen kandidaten voor sportpenning bijzondere prestatie breedtesport    
Ook personen, verenigingen of organisaties kunnen in aanmerking komen voor een sportpenning, voor bijzondere activiteiten in de breedtesport. Het gaat dan om activiteiten waardoor de maatschappelijke betrokkenheid van een vereniging zichtbaar wordt vergroot.

Kandidaten voor de sportpenningen (zowel 2a als 2b) kunt u aanmelden door het aanmeldformulier op https://gemeente.groningen.nl/sportprijzen-groningen in te vullen.

De aanmelding kunnen we alleen meenemen als deze vóór 1 januari 2018 bij ons binnen is gekomen.
Als de sporter aan de criteria voldoet, komt hij/zij in aanmerking voor een sportpenning. Voor de breedtesport penning motiveert u duidelijk waarom deze persoon of organisatie de sportpenning voor een bijzondere breedtesportprestatie moet ontvangen. De Adviescommissie voor de Sport adviseert over de toekenning van deze sportpenning.