U bent hier: Home / Nieuws / Meld je sportclub aan voor de Nationale Sportweek!

Meld je sportclub aan voor de Nationale Sportweek!

Wethouder Paul de Rook roept sportclubs op om de start van het nieuwe sportseizoen mee te vieren.

Dit jaar is de Nationale Sportweek aan het begin van het nieuwe sportseizoen: van 17 t/m 25 september 2016. En natuurlijk hopen wij dat elke sportclub in Groningen meedoet om de start van het sportseizoen mee te vieren, dus ook uw sportclub!

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Van 17 t/m 25 september zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten. Ook u kunt met uw sportclub meedoen! Meld uw activiteit of trainingsrooster van uw vereniging, organisatie of sportgroep aan via www.sport.nl/sportweek en zet uw deuren open voor potentieel nieuwe leden!

Het thema van de Nationale Sportweek is: "ik neem je mee".
Dat betekent dat sporters niet-sporters meenemen naar hun vereniging of sportgroep. Dit kan tijdens de reguliere trainingsuren, dus u hoeft hier geen speciale activiteiten voor te organiseren. Maar dat mag natuurlijk wel!

De Gemeente Groningen ondersteunt de Nationale Sportweek en uw activiteiten en zorgt voor promotie hiervan.
Deze promotie bestaat o.a. uit posters, flyers, ansichtkaarten, een Facebook-pagina en Twitter-account én op www.sport050.nl/sportweek. Ook zullen we op diverse basisscholen het programma onder de aandacht brengen.

Om uw eigen activiteit bij uw leden en hun vrienden, klasgenoten, buren, collega's etc. onder de aandacht te brengen kunt u op www.nationalesportweek.nl gebruik maken van de toolkit voor het maken van posters/flyers en andere communicatiemiddelen. Dit werkt echt heel eenvoudig. Natuurlijk kunt u ook gebruik maken van de bijgevoegde poster en ansichtkaart van de Groningse campagne.

Ik hoop dat u samen met ons de Nationale Sportweek in Groningen weer een succes wilt laten worden en dat het u bovendien helpt om succesvol nieuwe leden voor uw club te werven en de sport te promoten!

Paul de Rook
wethouder Sport in de gemeente Groningen