U bent hier: Home / Nieuws / Nieuw innovatief Sportaanbod

Nieuw innovatief Sportaanbod

Vanaf november nieuw innovatief sportaanbod op Kardinge voor VMBO Leerlingen

In het nieuwe Bslim plan 3, uitgerold dit jaar door de Gemeente Groningen en uitgevoerd door BuurtSportCoaches (BSC) van Huis Voor De Sport Groningen, ligt er meer nadruk op sportstimulering van de jeugd van 12-15 jaar. Vanuit een initiatief van vier BuurtSportCoaches uit de wijken Lewenborg, Beijum, Indische Buurt/De Hoogte en Oosterpark is er een nieuw sportaanbod ontwikkeld voor leerlingen van de locatie Kluiverboom VMBO.

De Bslim After School Experience, oftwel #BASE, biedt leerlingen de kans om direct na schooltijd nieuwe sporten te ontdekken op en rond Kardinge. Op Kardinge zijn een behoorlijk aantal sportaanbieders actief. Deze hebben vaak ruimte direct na schooltijd in de daluren. De vier buurtsportcoaches springen daarop in met een vernieuwd sportaanbod. Zo is het mogelijk om vier keer (een blok) een sport te ervaren en je te verdiepen in deze sport. Zit de leerling daar niet op te wachten en wil hij/zij lekker zweten en zichzelf uitdagen? Dan is het mogelijk om naast het sportblok eenmalig een sportactiviteit te volgen. Deze sporten zijn laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk. Het team van Buurtsportcoaches probeert leerlingen bewust te maken van een gezonde leefstijl. Daarbij past sporten uitermate goed, je voelt je fitter en onderzoek wijst uit dat leerlingen betere leerprestaties vertonen. Middels een kick-off in september is het #BASE programma onder de aandacht gebracht. Middels sportclinics met o.a. freerunning, lacrosse, bootcamp en dans ervaarden leerlingen nieuwe sporten. Na de herfstvakantie zal het programma daadwerkelijk starten.

#BASEGames Speedsoccer 5v5 Cup
 Naast het aanbod op Kardinge organiseren de Buurtsportcoaches ook een Scholencompetie speedsoccer. Speedsoccer is een innovatieve voetbalvorm dat indoor wordt gespeeld op een omringd voetbalveld bij het Indoor Soccer Centre Groningen. Vanaf 9 november zullen alle teams een wedstrijd per week spelen, daarnaast wordt er door de teams eenmaal per week getraind in de eigen gymzaal. Het belang van zefregulerend vermogen en fair play is erg belangrijk. Middels opdrachten zullen de teams deze aspecten eigen maken en daar naar handelen. De eerste opzet van de #BASEGames betreft een pilot. Vier scholen in Groningen Noord zullen meeparticiperen in deze pilot en strijden om de speedsoccer cup.

Aanmelden voor sportactiviteiten van #BASE gaat via de website www.bslim.nl.

Het #BASE-team maakt zich sterk voor sportparticipatie onder de doelgroep 12-15 jaar en zet daarbij in op innovatieve sporten en een gezonde leefstijl.

Meer informatie? Mail dan buurtsportcoaches@hvdsg.nl en vraag naar #BASE.