U bent hier: Home / Nieuws / Nieuwe buitensportlocatie voor Vinkhuizen

Nieuwe buitensportlocatie voor Vinkhuizen

De Groninger wijk Vinkhuizen krijgt een nagelnieuwe buitensportlocatie. In het Diamantpark, waar nu nog een oude skatebaan ligt, wordt in september gestart met de bouw van een pannakooi, buitenfitness-attributen en obstakels voor freerunners. Het basketbalveldje dat er al ligt krijgt een opknapbeurt: de belijning wordt opnieuw geverfd en er komen nieuwe basket- en voetbaldoelen.
De ijzeren schansen van de skatebaan staan er nu zo’n tien jaar en de jeugd gebruikt ze nauwelijks meer. "De skatebaan is aan vervanging toe", zegt projectleider Inge Vos. Reden voor de gemeente om dit gedeelte van het Diamantpark een metamorfose te geven. Samen met belangstellenden, omwonenden en de jeugd uit de wijk zijn ideeën bedacht voor de vernieuwing. Deze zijn verwerkt in het definitieve ontwerp, dat bijna klaar is.

Het budget voor de vernieuwing bedraagt 100.000 euro. Dit geld komt uit het programma De Bewegende Stad , een onderdeel van het meerjarenprogramma Sport en Bewegen 2016-2020 van de gemeente. Daarmee wil de gemeente de openbare ruimte sportief inrichten.

Stichting STAR, van studentenvereniging Albertus Magnus, is nauw betrokken bij het project en schenkt een bedrag voor de aankoop van de pannakooi. De plaatselijke winkeliersvereniging is ook bij de vernieuwing betrokken. "Er zit behoorlijk wat vaart in. We zetten nu de puntjes op de i voor wat betreft de voorbereidingen’’, zegt Vos. "In september beginnen we met de verbouwing en we hopen in oktober klaar te zijn."