U bent hier: Home / Nieuws / Nieuwe sfeer in zwembad Kardinge

Nieuwe sfeer in zwembad Kardinge

Zwembad Kardinge ondergaat nog voor de zomervakantie een gedaanteverwisseling. De ruimten van het recreatie- en instructiebad zullen helemaal in zee- en strandthema worden aangekleed en ook komen er meer speeltoestellen in het water. Deze upgrade beantwoordt aan de belangrijkste wensen van gebruikers van het zwembad.

Het college stelt de gemeenteraad voor om geld dat was gereserveerd voor vervanging van de waterglijbaan te gebruiken voor de kwaliteitsimpuls. Uit klantenonderzoek blijkt dat zwembadbezoekers de huidige glijbaan nog prima vinden en liever andere elementen zien die de sfeer in het zwembad verhogen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat de huidige glijbaan de komende 8 jaar nog veilig te gebruiken is.
De komende jaren zal er nagedacht moeten worden over de toekomstige invulling van Kardinge dat over 7 jaar is afgeschreven. Het college acht het daarom niet reëel om nu grote investeringen in het zwembad te doen met lange afschrijvingstermijnen. Met de nu voorgestelde aanpassingen is het zwembad wel up-to-date. In 2020 wil het college opnieuw een dergelijke kwaliteitsimpuls geven.
Zwembad Kardinge is met het recreatiebad, het instructiebad en het 25m zwembad een succesvolle publiekstrekker van Sportcentrum Kardinge. Het zwembad wordt veelal bezocht door gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Als de gemeenteraad instemt met het voorstel van het college, dan zullen de werkzaamheden dit voorjaar worden uitgevoerd. Het zwembad zal in die periode gewoon open blijven voor publiek.

badmeesterspostrecreatiebad