U bent hier: Home / Nieuws / Oktoberfest op de drafbaan

Oktoberfest op de drafbaan

Het echte Oktoberfest, maar dan in Groningen op 3, 4 en 5 november in het Stadspark

In het eerste weekend van november strijkt de feesttent van het Oktoberfest Niederlande neer in het Stadspark te Groningen. Dit jaar is het voor het eerst dat er een echt Oktoberfest naar de origineel Duitse traditie in Nederland wordt georganiseerd. Achter het Oktoberfest Niederlande staat het Duitse premium biermerk Hofbräu, wie in München de grootste Festzelt heeft gedurende het Duitse Oktoberfest. Dit moet dus een succes worden.

EEN CULINAIR EN TRADITIONEEL VOLKSFEEST IN 3 STEDEN
Groningen is één van de drie steden waar Hofbräu zich vestigt met het Oktoberfest Niederlande. Het Oktoberfest evenement heeft een rijke historie. Het gaat om een traditioneel evenement, een culinair evenement maar zeker ook een “volks” evenement. Het Oktoberfest is er voor iedereen.  Van 18 tot 65+ wordt er feest gevierd, gezamenlijk. Het bierfest naar Duitse traditie straalt saamhorigheid uit.

EEN ÉCHT OKTOBERFEST IN ARNHEM, GRONINGEN EN DEN HAAG
Eind oktober en begin november worden er in 3 Nederlandse steden 9 feestavonden georganiseerd. De complete setting is naar het concept van Hofbräu München, wat in feite betekent dat de échte Oktoberfest traditie naar Groningen komt. Groningen is Evenementenstad van het Jaar en het Malieveld in Den Haag is nationaal bekend als toplocatie voor grootschalige evenementen. In Arnhem strijkt de Festzelt neer op het Stadsblokken terrein aan de Nederrijn, pal naast de John Frost brug.

EEN ECHT OKTOBERFEST IN GRONINGEN
In de grote Festzelt in het Stadspark zal het 3 avonden feest zijn. Op de donderdag zijn de bierbanken van het Oktoberfest Niederlande voor de studenten uit Groningen en omliggende steden. Ben je oud-student en wil je weer eens een échte studentenavond beleven? Of wil je gewoon de allereerste avond van het Oktoberfest Niederlande meemaken? Uiteindelijk is iedereen vanzelfsprekend welkom. Niet te vergeten voor de donderdagavond: een studentenkaart is een gratis shotje waard.

Op vrijdagavond worden alle bedrijven uitgenodigd om die vrijdagmiddagborrel naar onze tent te verplaatsen. Maar, wij verwachten ook vele sportteams, families en andere vriendengroepen. Op zaterdag ben je om 15.00 uur al welkom in de Hofbräu tent. Geniet dan extra lang van het beste dat het Oktoberfest Niederlande te bieden heeft. Pak samen een biertafel en beleef een top avond.

DRINKEN IN DE HOFBRÄU FESTZELT
Liters Hofbräu bier zullen vloeien. Bestel je liever een 0,5 liter of 1 liter? Zoals het echt hoort! Daarnaast zijn er shotjes, diverse wijnen, radlers en allerlei frisdranken verkrijgbaar.

DE DUITSE OKTOBERFEST KEUKEN
Gelukkig kun je tussendoor goed eten. Een pretzel, beenhammetje, kippetje of half haantje. Een lekkere, dikke schnitzel of braadworst zal ook niet ontbreken. Muziek is er ook! Zoals bij een waar bierfest hoort, is er de gehele avond een Originale Huisband.

TICKETS
Koop jouw toegangskaart voor 25 euro. Voor de garderobe en toiletten zijn er geen onverwachte kosten. Muntjes voor de horeca zijn bij de entree en in de tent verkrijgbaar voor 2,50 euro per stuk. De menukaart vindt je op de website.

KIES EEN BIERSTRASSE
Een bierstrasse is een rij biertafels zodat je makkelijk een plek in de tent kunt vinden samen met jouw vrienden. In onze tent zijn er 8 straten. In de ticketshop zijn de strasses als secties te vinden. In elke bierstrasse heb je dezelfde, onvergetelijke avond.