U bent hier: Home / Nieuws / Onderzoek naar beweeggedrag Groningse jeugd

Onderzoek naar beweeggedrag Groningse jeugd

Bslim, onderdeel van de gemeente Groningen, gaat het beweeggedrag van de Groningse jeugd onderzoeken. Een groot aantal basisscholen uit de stad Groningen en het dorp Ten Boer zullen hieraan meewerken door kinderen uit de groepen 5 t/m 8 een enquête te laten afnemen.

Met het onderzoek hoopt Bslim in kaart te brengen hoe de basisschooljeugd in Groningen beweegt. De digitale enquête over sport en bewegen wordt tussen 15 maart en 15 april ingevuld door kinderen van meer dan twintig scholen, waardoor er een realistisch beeld ontstaat van het beweeggedrag. Vragen als: Hoe ga jij naar school? Ben je lid van een sportvereniging? Doe je wel eens mee met Bslim activiteiten? Aan welke activiteiten doe je mee? Hoe kan Bslim nog leuker worden? zullen voorbij komen in de vragenlijst.

BSlim is het leefstijlprogramma van de gemeente Groningen om de jeugd tot vijftien jaar op een leuke manier te laten bewegen. Met de resultaten uit de enquête kunnen in zowel het beleid als in de uitvoering van de Bslim-programma's eventuele veranderingen worden doorgevoerd.