U bent hier: Home / Nieuws / Online verhuur sportaccommodaties

Online verhuur sportaccommodaties

Gemeente Groningen is een project gestart om het online reserveren en betalen van gymzalen en sporthallen mogelijk te maken.

De Gemeente Groningen is gestart met een project om online reserveren van sportaccommodaties mogelijk te maken. Dit project zal zich in de eerste instantie richten op de online verhuur van gymzalen en sporthallen.

Vanuit de Klanttevredenheidsonderzoeken die de Werkmaatschappij Sport & Recreatie jaarlijks laat uitvoeren door de afdeling Onderzoek & Statistiek komt een online reserveringssysteem als duidelijke klantbehoefte naar voren. Het is niet alleen een wens van de sportverenigingen, ook individuele klanten of sportgroepen geven regelmatig aan graag online te willen bekijken of er nog een uurtje vrij is en deze dan ook direct te reserveren en betalen. Met dit project willen we tegemoet komen aan deze klantwens en het sporten in Groningen voor iedereen nog toegankelijker te maken.

De nieuwe functionaliteit voeren wij voor, maar ook mét onze klanten in! Daarom heeft de gemeente een klankbordgroep gevormd met vertegenwoordigers uit de Groninger sportwereld met o.a. sportverenigingen, de Sportkoepel Groningen, het onderwijs en particuliere huurders. De verwachting is dat er vanaf 1 augustus online sportruimte kan worden gehuurd.