U bent hier: Home / Nieuws / Open Air Gronigen: Sport en Spel op 4 locaties

Open Air Gronigen: Sport en Spel op 4 locaties

Van woensdag 1 t/m zaterdag 4 juni wordt op een aantal plekken in Groningen sport- en spelactiviteiten georganiseerd om te laten zien hoe de gebouwde omgeving op een gezonde manier gebruikt kan worden.

Groningen Open Air op 4 locaties

Sport- en spelactiviteiten bij de internationale conferentie Building the Future of Health.

De activiteiten vinden de gehele dag en ’s avonds plaats op de Grote Markt, het Martinikerkhof, het Infoversum-gebied en het Pioenpark. De activiteiten variëren van zwemmen, pingpongen en jeu de boules tot open yoga avonden en dansen op de Grote Markt. Alle activiteiten zijn gratis. Op de app ‘Groningen open air’ is het hele programma te downloaden voor smartphone en tablet via IOS en Android.

Stad en gezondheid

Meer dan 50% van de inwoners van Nederland woont in de stad. Steden worden vaak geassocieerd met minder gezonde zaken als luchtvervuiling en weinig buiten zijn. De stad en haar omgeving kan echter ook bijdragen aan de gezondheid van de bewoners. Ontdek tijdens Building the Future of Health – Open Air wat de stad te bieden heeft om jouw gezondheid te bevorderen.

Stad als podium

Van woensdag 1 t/m zaterdag 4 juni wordt op een aantal plekken in Groningen getoond hoe de gebouwde omgeving op een gezonde manier gebruikt kan worden. Hiernaast wordt de stad gebruikt als podium voor diverse sport- en speelactiviteiten en kan geproefd worden wat de stadsomgeving aan gezonde voeding te bieden heeft.

Building the Future of Health

Het buitenprogramma wordt georganiseerd in het kader van de grote internationale conferentie Building the Future of Health. Deze vindt plaats van 1 t/m 4 juni 2016 in het UMCG in Groningen. De conferentie sluit aan bij het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie in 2016.