U bent hier: Home / Nieuws / Opening Bewegende Stad Oosterkade op 20 mei

Opening Bewegende Stad Oosterkade op 20 mei

In samenspraak met omwonenden komt er een speeltoestel voor kinderen, een urban work out voor jongeren en een basketbal court.

Op vrijdag 20 mei om 17.00 uur opent wethouder Joost van Keulen de nieuwe speel- en sportplaats aan de Oosterkade. De speelplek aan de Oosterkade was al enige tijd aan vervanging toe, daarnaast was er ook overlast van hangjongeren. Tijdens de opening wordt o.a. een "Calisthenics" demonstratie gegeven van de mogelijkheden van de sport- en speeltoestellen.

Het aantal speelplekken in de binnenstad is beperkt en voorzien wel in een behoefte. Daarom is afgelopen periode, samen met omwonenden, gekeken naar hoe de bestaande plek een bredere sportieve functie kon worden gegeven en overlast kan worden beperkt. Dit heeft geleid tot een mooie, nieuwe sport- en speelplek aan de Oosterkade. Er komt hier een speeltoestel voor kinderen, een urban work out voor jongeren en een basketbal court.

Daarnaast komt er een anderhalve km hardlooproute vanaf de Oosterkade langs het Eemskanaal. Aan het einde van deze hardlooproute (Damsterpad) komt een fitnesslocatie. Bij de inrichting is bijzondere aandacht voor de vormgeving en uitstraling, vanwege de bijzondere plek in de binnenstad: een lijn die door de spel/sportvoorziening loopt, wordt voortgezet in de hardlooproute en de fitnesslocatie.