U bent hier: Home / Nieuws / Ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor onderhoud en renovatie bij Groninger sportclubs

Ruim 1 miljoen euro beschikbaar voor onderhoud en renovatie bij Groninger sportclubs

In afwachting van lopend milieuonderzoek RIVM voorlopig geen nieuwe rubberingestrooide kunstgrasvelden in Stad

De gemeenteraad heeft ruim 1 miljoen euro beschikbaar gesteld voor sportclubs die in aanmerking komen voor renovatie en onderhoud van bijvoorbeeld voetbal natuurgrasvelden, een korfbal kunstgrasveld, kleedkamers, straatwerk en dug-outs. Ook worden de honk- en softbalvelden op Sportpark Corpus Den Hoorn gerenoveerd en wordt er geïnvesteerd in de herbouw van sportaccommodatie Het Noorden, die in september 2016 door brand werd verwoest.

Kunstgrasvelden

Opvallend in het raadsvoorstel is dat de gemeente Groningen het zekere voor het onzekere neemt en heeft besloten dit jaar geen nieuwe rubberingestrooide kunstgrasvelden aan te leggen in de stad.

Nadat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in december 2016 heeft vastgesteld dat de gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels op de kunstgrasvelden minimaal zijn, zijn er nu vragen ontstaan over de mogelijke milieurisico’s van het SBR rubbergranulaat.  

Het RIVM is sinds eind 2017 samen met Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer onderzoek aan het doen naar deze mogelijk milieurisico’s. 'We willen niet in de situatie komen dat we zaken moeten aanpassen terwijl we net nieuwe velden hebben neergelegd', laat sportwethouder Paul de Rook (D66) weten. Het gaat om vier kunstgrasvelden die vervangen moeten worden. De gemeente kiest voor het verlengen van de levensduur met een jaar middels extra onderhoud zodat de velden bespeelbaar blijven. De uitkomsten van het onderzoek worden in augustus bekend gemaakt.

Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in de nieuwsbrief die gisteren in uitgekomen.