U bent hier: Home / Nieuws / Schetsen nieuwbouw Sportpark Het Noorden

Schetsen nieuwbouw Sportpark Het Noorden

Presentatie door de architect op woensdag 30 november.

Zaterdag 17 september heeft een grote brand de kantines van de voetbalverenigingen VV Groningen en vv Potetos verwoest. Kleding, sportmateriaal een andere spullen gingen verloren. Ook Kids United, ‘inwoner’ bij vv Potetos, werd zwaar gedupeerd.

Drie dagen na de brand was al een eerste bijeenkomst, georganiseerd tussen de verenigingen, KNVB en gemeente/ Sport050, waarbij werd besproken wat er diende te gebeuren op korte, middellange en lange termijn. Een mooi gebaar was dat VVK de kantine beschikbaar stelde voor de gedupeerde verenigingen op voorwaarde dat leden van deze clubs mee gingen draaien in de bardiensten. Los van het feit dat de drie verenigingen natuurlijk hun eigen cultuur hebben, is de onderlinge relatie goed. Dat blijkt een mooie basis om gesprekken te voeren over de toekomst immers, er moet wel weer een nieuw gebouw komen, hoofdonderwerp van het gesprek.

Intussen is een aparte werkgroep gestart met ‘dromen’ en uiten van wensen hoe de verenigingen de toekomstige nieuwbouw zien. Uitgangspunt hier is dat er een toekomstbestendig en duurzaam wordt gebouwd waarbij tevens de samenwerking tussen verenigingen wordt geïntensiveerd. Om deze wensen en dromen professioneel ‘op papier’ te krijgen is een architect/ tekenaar ingehuurd. Woensdag 30 november is de eerste bijeenkomst, hierbij worden de eerste schetsen gepresenteerd.