U bent hier: Home / Nieuws / Sporters tevreden over gemeentelijke gymzalen en dojo’s

Sporters tevreden over gemeentelijke gymzalen en dojo’s

Schoonmaak en hygiëne van de sportzalen blijft aandachtspunt.

De gemeente Groningen heeft medio 2016 een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd onder de sporters in de gemeentelijke gymzalen en dojo’s. Het onderzoek is in opdracht van Sport050 uitgevoerd door de afdeling Onderzoek & Statistiek van de Gemeente Groningen.

In totaal is 65 % van de respondenten tevreden of zeer tevreden over de gymzalen en dojo’s in het algemeen, 35% is ontevreden of zeer ontevreden. Een grote groep respondenten is tevreden over de ligging en de bereikbaarheid van de zalen en het licht, de ruimte, de akoestiek en de kwaliteit van de sportmaterialen en van de sportvloer in de sportruimte. De ontevredenheid heeft vooral te maken met het onderhoud en de hygiëne van de sportvloer, kleedkamers, douches en toiletten. Over de bewegwijzering, de temperatuur en de luchtkwaliteit in de zaal is men ook minder tevreden.

In vergelijking met het onderzoek uit 2013 is het percentage van de tevreden sporters afgenomen met 7%, dit was 72%. Aangezien onderhoud en hygiëne van grote invloed is op de totale tevredenheid, ligt hier voor de gemeente de focus op. Daarnaast gaat de gemeente ook de gebruikers wijzen op hun verantwoordelijkheid, aangezien het gedrag van de sporters en de leerlingen ook van invloed is op de waardering van de schoonmaak/hygiëne in het algemeen.

Het volledige rapport is op de internetsite van Onderzoek & Statistiek van de Gemeente Groningen (www.os-groningen.nl) geplaatst, daar kunt u de resultaten van het onderzoek lezen.