U bent hier: Home / Nieuws / Sporttalenten gezocht voor de Sportstimuleringsprijs en Sportpenningen

Sporttalenten gezocht voor de Sportstimuleringsprijs en Sportpenningen

Op zoek naar Ranomi Kromowidjojo en Bauke Mollema 2.0!

Ieder jaar reikt de gemeente Groningen de Sportstimuleringsprijs en de Sportpenningen uit. De Sportstimuleringsprijs is een manier van de gemeente Groningen om jonge talentvolle sporters te stimuleren hun goede resultaten in hun topsport voort te zetten. Vorig jaar was de winnaar de toen 18 jarige inline-skater en schaatser Chris Huizinga, die op hoog niveau zijn topsport bedrijft. De prijs is eerder ook uitgereikt aan de nu zeer bekende Ranomi Kromowidjojo en Bauke Mollema. Dit jaar gaan we opnieuw op zoek naar hun opvolgers. De winnaar wint een geldbedrag van € 1.250 en een beeld gemaakt door wijlen kunstenaar Jan Steen.

De Sportpenning is een onderscheiding voor een bijzondere topsportprestatie van een sporter of een sportteam. De gemeente reikt ook Sportpenningen uit aan personen of verenigingen/organisaties voor bijzondere activiteiten in de breedtesport, zoals activiteiten die de maatschappelijke betrokkenheid vergroten.

Iedereen mag kandidaten voordragen. Dus kent u een (jong)sporttalent, vereniging of organisatie die volgens u de sportstimuleringsprijs of sportpenning verdient? Draag deze dan voor! De kandidaat moet wel voldoen aan een aantal criteria. Deze criteria leest u op https://gemeente.groningen.nl/sportprijzen-groningen. Ook vindt u hier informatie over het aanmelden van zowel de Sportstimuleringsprijs als de Sportpenningen. Meld kandidaten voor de Sportstimuleringsprijs aan vóór 1 december 2016 en voor de  Sportpenningen vóór 1 januari 2017.

Wie wordt het Groningse sporttalent van 2016?