U bent hier: Home / Nieuws / The Healthy Market Groningen op 27 mei op de Vismarkt

The Healthy Market Groningen op 27 mei op de Vismarkt

Op 27 mei van 11:00 tot 17:00 uur is de Vismarkt het decor voor The Healthy Market Groningen. Dit is een ontspannen, laagdrempelige markt waar je kennis kan maken met sport, gezonde voeding en zaken die daarmee verwant zijn.

Het is een initiatief van Manon Groenendijk uit Westerbork en eigenaar van www.ddbys.com DDBYS Beachwear on Wheels. Inmiddels werkt zij samen met Yorrick van der Meer die werkzaam is bij Dijkmansport Groningen. Ze hebben nu al 30 andere bewuste ondernemers om zich heen verzameld die deze editie meedoen.

Evenement dat prikkelt
The Healthy Market Groningen is een evenement dat prikkelt, bewustzijn aanwakkert en waar je op een ontspannen manier kunt kennismaken met een gezondere levensstijl. Een plek om samen te komen, leuke dingen te zien en te kopen, in alle rust van een hapje en een drankje te genieten in een food court en spectaculaire demonstraties bij te wonen.

Fastfood
Groenendijk zit gedurende zomer met haar mobiele winkel op het A-Kerkhof en verwonderd zich over het eetgedrag van de marktgangers. „Op de Vismarkt, het A-Kerkhof en eigenlijk door heel Nederland, lijkt het erop alsof mensen niet meer de moeite nemen om te kijken of het voedsel dat ze eten wel goed voor hen is. Pizza slice etend en met dozen van MacDonald’s zie ik ze voorbijlopen; terwijl je toch de tijd moet nemen om dat tot je te nemen?”

Groenendijk is op pad gegaan met haar idee voor een Healthy Market en inmiddels heeft een groot aantal ondernemers zich aangemeld. Zo doen onder andere Falafel, Underconstruction Yoga Groningen, Dance division, Van Dijkmansport judo en fitness, Hammamdoekengeluk, Steenbok sport, AVS diestisten en Herbivoor mee.

Loopfietsproef
Tijdens de Healthy Market op zondag 27 mei 2018 wordt er een toegankelijk sportevenement georganiseerd waar sport, plezier, sociale contacten en gezond eten voorop staan.
Dit sportevenement heet loop-fiets-proef Grunn (LFPGrunn) en heeft als doelstelling: Sporten en gezond eten gaan samen met plezier.

In teams van 2, loop of fiets je gelijktijdig. Naar behoefte kan er worden gewisseld.Tijdens de mooie route die van de Vismarkt langs het Hoornsemeer loopt, zijn er proeverijen waar je kennis kan maken met o.a. gezonde voeding. Deze zijn georganiseerd door verschillende horecagelegenheden en de organisatie van de Loopfietsproef.

Meer informatie over het sportevenement en de aanmelding vind je op loopfietsproefgroningen.nl

loopfietsproef