U bent hier: Home / Nieuws / Wielerbaan op Corpus omgedoopt tot Gerard Gibcusbaan

Wielerbaan op Corpus omgedoopt tot Gerard Gibcusbaan

Eerbetoon aan de in september 2015 overleden oprichter en koersdirecteur Tour de Gibcus.

Gisteravond stond de eerste wielerkoers van het seizoen op Sportpark Corpus den Hoorn op het programma. De wekelijkse wedstrijden worden dit jaar voor het eerst verreden zonder het bijzijn van oprichter Gerard Gibcus. Gerard Gibcus, die veertig jaar geleden begon met het organiseren van de koersen, overleed in september 2015. De eerste wedstrijd zonder Gerard Gibcus werd dankzij de inzet van de Gemeente Groningen en Sjors Beukeboom een speciale en memorabele editie, ook voor de nieuwe organisatrice Karin Gibcus, de dochter van Gerard.

De wielerbaan op sportpark Corpus den Hoorn heet vanaf nu de ‘Gerard Gibcusbaan’. Wethouder Paul de Rook onthulde samen met Karin Gibcus het straatnaambord.

De koersen - ook wel Tour de Gibcus genoemd - op de wielerbaan worden wekelijks georganiseerd voor niet-licentiehouders. Dit betekent dat iedereen mee kan doen en kan rijden om het klassement. Onder andere Sven Kramer, Bauke Mollema en Annette Gerritsen hebben in het verleden meegedaan aan één of meerdere koersen. Bij goede omstandigheden staan er regelmatig meer dan 150 renners aan het vertrek.