U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportcentrum Kardinge / Renovatie sportcentrum Kardinge

Renovatie

Sportcentrum Kardinge heeft een geheel vernieuwde uitstraling gekregen. Ook is de functionaliteit toegenomen door een nieuwe nieuwe sporthal, vijf nieuwe squashbanen, een nieuwe zaal voor judo en andere sporten (Dojo), extra vergaderzalen en leslokalen voor het Alfa College. De hoofdingang is verplaatst waardoor er een betere aansluiting is met het centrum van het recreatiegebied. De centrale hal is omgebouwd en uitgebreid tot verblijfsgebied met horecafaciliteiten.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het buitengebied van het sportcentrum. Het krijgt een parkachtige uitstraling met 6 extra buiten tennisbanen.

Kijk hier voor de foto's van de renovatie

Bekijk hiernaast in een vogelvlucht de verbouwing tot dusver (filmpje heropening Kardinge maart 2014)

Duurzaamheid

De gemeente Groningen heeft de renovatie van sportcentrum Kardinge gebruikt om ingrijpende energiebesparende maatregelen door te voeren. Door een combinatie van een biomassa-installatie en persgas, zonnepanelen, ledverlichting en windmolens is een reductie op het energieverbruik en de C02-uitstoot van 50 % haalbaar. Het belangrijkste onderdeel vormt de biomassa-installatie, die zorgt voor de verwarming van het complex. Als brandstof gebruikt Groningen 4.000 ton van haar eigen groenafval, waardoor de aanvoer van groene energie is gewaarborgd. Met alle duurzaamheidsmaatregelen laat Groningen zien wat de moderne mogelijkheden zijn om een sportcomplex op een duurzame en flexibele manier te kunnen inrichten en beheren. In de visie van Groningen groeit sportcentrum Kardinge uit tot het duurzaamheidssymbool voor stad en ommelanden.

De totale uitgaven rondom duurzaamheid (€ 3 miljoen) worden gedekt door aanzienlijke besparingen op de energielasten. De verwachting is dat de energierekening jaarlijks € 300.000,- lager uitvalt.