U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportcentrum Kardinge / Schaatsen Kardinge / Schoolschaatsen

Schoolschaatsen Kardinge

Schaatsschool Kardinge organiseert in het schaatsseizoen weer schoolschaatsen voor leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs en het voortgezet (speciaal) onderwijs. Scholen die zich aanmelden kunnen kiezen uit een drieweekse schaats- of ijshockeycursus, een eenmalige schaats- of ijshockeyles of een keer vrijschaatsen op de 400-meterbaan. De lessen worden verzorgd door ervaren schaatsinstructeurs van de schaatsschool.

3 weekse schaatscursus

De 3 weekse schaatscursus bestaat uit 3 lessen van 45 minuten die plaatsvinden in de ijshockeyhal. Aansluitend kan er nog worden geschaatst op de 400 meterbaan, mits de baan geopend is.

Het seizoen is ingedeeld in 5 blokken van 3 weken. Voor alle periodes geldt dat scholen zich voor de uiterste inschrijfdatum dienen aan te melden. Zodra de inschrijfdatum verstreken is wordt de planning gemaakt. Scholen die zich te laat aanmelden kunnen dan eventueel nog op vrije momenten worden ingedeeld en anders wordt de aanvraag voor de periode erop volgend in behandeling genomen.

 Direct aanmelden

Tarieven schoolschaatsen

 • 3 weekse schaatscursus voor basisonderwijs
  - Entree: €3,60 per leerling per les
  - Instructie: €25,- per instructeur per les.(drie kwartier)
  - Er geldt een minimum van 10 leerlingen
  - Excl. schaatshuur

 • Eenmalige schaatsles voor basis- of voortgezet onderwijs
  - Entree: €3,60 per leerling
  - Instructie: €25,- per instructeur (drie kwartier)
  - Er geldt een minimum van 10 leerlingen
  - Excl. schaatshuur 

 • Vrij schaatsen voor basis- of voortgezet onderwijs
  - Entree: €3,60 per leerling per keer
  - Excl. schaatshuur

Eenmalige schaatsles

De eenmalige schaats- of ijshockeyles duurt 45 minuten en vindt plaats in de ijshockeyhal. Aansluitend kan er nog worden geschaatst op de 400 meterbaan, mits de baan geopend is.
De eenmalige schaatsles is bedoeld voor leerlingen van het (speciaal) basisonderwijs en het voortgezet (speciaal) onderwijs.Leerlingen dienen zelf voor schaatsen te zorgen. Schaatsen kunnen gehuurd worden via Sportwinkel AV Sport.

Direct aanmelden

Vrij schaatsen

Aanmelden

Voor meer informatie over het schoolschaatsprogramma van Kardinge kunt u contact opnemen met de afdeling ijsbanen: info@kardinge.nl

Aanmelden voor de 3-weekse cursus en eenmalige schaatsles kan via het digitale aanmeldingsformulier schoolschaatsen

Aanmelden voor vrij schaatsen kan via het digitale aanmeldingsformulier groepen.

Busvervoer

Veilig busvervoer voor de schoolschaatsen? Touringcarbedrijf Veenstra Reizen heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van schoolsportvervoer voor het basis- en voortgezet onderwijs. Ook beschikt het over het ISO 9001 certificaat met het Veiligheidsdocument. De garantie voor comfort, kwaliteit en service. Het wagenpark heeft een capaciteit variërend van 20 tot 87 zitplaatsen. Tevens heeft Veenstra Reizen de beschikking over een rolstoelbus. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? U kunt een offerte aanvragen via 0511-541809 of busverhuur@veenstrareizen.nl.