U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportcentrum Kardinge / Schoolsport

Schoolsport

Samen met de hele klas of met de hele school sporten? Dat kan bij sportcentrum Kardinge. Dankzij de unieke ligging is het sportcentrum bij uitstek geschikt voor sportdagen. Door de multifunctionele mogelijkheden van het sportcentrum en de natuurlijke omgeving kan zowel buiten als binnen gesport worden. Je kunt hier zwemmen, tennissen, squashen, dansen en yoga, zaal- en vechtsporten beoefenen. Van oktober tot en met maart zijn de ijsbanen beschikbaar voor schaatsen, ijshockey en curling. De 400m ijsbaan en de ijshockeyhal zijn van april tot en met september naar eigen wens te gebruiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een megastormbaan, springkussenspektakel, atletiek- of trampolinehal.
Kies voor een zelf samengestelde sportcarroussel of ga voor clinics met professionele begeleiding.

Sportcentrum Kardinge beschikt over meerdere multifunctionele ruimtes voor een evenement. De 400m baan (12.000 m2) en de ijshal (1800 m2) zijn geschikt voor grote(ere) evenementen, maar ook de zwembaden, sporthal, vergaderzalen, centrale hal en het buitenplein behoren tot de mogelijkheden. Voor alle soorten evenementen heeft sportcentrum Kardinge een ruimte.

 • Sportdag op maat
 • Douche- en omkleedmogelijkheden
 • Horecagelegenheid
 • Goede bereikbaarheid met auto, fiets of openbaar vervoer
 • Gratis parkeren

aanvragen
Zwemmen

Recreatief vrij zwemmen in het recreatiebad.

​Entree €3,00 per leerling


Schaatsen, IJshockey of Curling

 • Een 3-weekse cursus voor BO
 • Eenmalige les voor BO en VO*
 • Vrijschaatsen.

Entree €3,60 per leerling
Instructie: €25,- per les (45 min) per instructeur
Min. 10 deelnemers (les)

Excl. schaatshuur
* voor VO  zijn meerdere lessen in overleg mogelijk

Tennis

 • Vrij tennissen
 • Tennis clinics
 • Lessenreeks

De clinics zijn inclusief materiaal en inhoud die aansluit op de doelgroep

Baanhuur (apr-sept) per 60 min €9,50
Baanhuur (indoor okt-mrt) per 60 min €11,50
Instructeur per 60 min €50,-
Max 25 deelnemers

Squash

 • Vrij Squashen
 • Squash Clinics
 • Lessenreeks

De clinics en lessen zijn inclusief materiaal. 

Baanhuur per 60 min €16,00
Instructeur per 60 min  €50,-
Max 30 deelnemers

Soccersquash

Nieuw in Sportcentrum Kardinge, soccersquash! De nieuwe sensatie binnen de (voet)balsporten. Deze sport is te spelen op 4 squashbanen inclusief een echte soccersquashbal.

Baanhuur per 60 min inclusief soccersquashbal €18,00

Skaten

 • Vrij skaten
 • Skate clinics per uur
 • Lessenreeks

De clinics en lessen zijn inclusief skates, helmen, beschermers.

Entree €3,05 per leerling
Instructeur per 60 min €110,- inclusief skates, helmen, beschermers

Rollersoccer

Rollersoccer is voetbal op skates waarbij het spel een energieke mix is van regels uit zaalvoetbal en ijshockey. Van april tot en met augustus kan Rollersoccer in de ijshal gespeeld worden.

Baanhuur per 60 min €75,80.
Instructeur per uur €130,- inclusief skates, helmen en beschermers.

IJshal

De ijshal is 1800 m2 groot en kan van april tot en met september naar eigen wens gebruikt worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een megastormbaan, springkussenspektakel, atletiek- of trampolinehal.

Prijzen op aanvraag


Indoorsportveld

Een indoorsportveld van 40 bij 20 meter met een SnapSports vloer. Ideaal te gebruiken voor zaalhockey, voetbal of andere activiteiten die je normaal in de zaal doet.

Veldhuur per 60 min €50,-

400 m baan + middenterrein

De 400m baan en het middenterrein hebben een oppervlakte van  ca. 12.000 m2, welke van april tot en met september naar eigen wens te gebruiken zijn. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een megastormbaan, springkussenspektakel, atletiek- of trampolinehal.

Prijzen op aanvraag

Zalen

In sportcentrum Kardinge zijn 4 zalen beschikbaar. De zalen kunnen gebruikt worden voor vergaderen, cursussen, workshops, spelletjes en sportieve activiteiten. Het gebruik van een zaal kan ook heel goed gecombineerd worden met een activiteit in de ijshal of de op de 400m baan.

Prijzen op aanvraag

Busvervoer

Veilig busvervoer voor de schoolsport? Touringcarbedrijf Veenstra Reizen heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met het uitvoeren van schoolsportvervoer voor het basis- en voortgezet onderwijs. Ook beschikt het over het ISO 9001 certificaat met het Veiligheidsdocument. De garantie voor comfort, kwaliteit en service. Het wagenpark heeft een capaciteit variërend van 20 tot 87 zitplaatsen. Tevens heeft Veenstra Reizen de beschikking over een rolstoelbus. Wilt u vrijblijvend een offerte aanvragen? U kunt een offerte aanvragen via 0511-541809 of busverhuur@veenstrareizen.nl.