U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportcentrum Kardinge / Zwemmen Kardinge / Aquasporten Kardinge

Aquasporten Sportcentrum Kardinge

Wil je op een leuke manier actief aan je conditie werken? Kom dan Aquasporten! Er zijn verschillende groepslessen en iedereen kan meedoen; ongeacht leeftijd en conditie. De verschillen zitten vooral in materialen, trainingsvormen en waterdiepte. De groepslessen hebben vrije inloop, opgave vooraf is niet nodig, behalve bij Floatfit en Aquaslim. Voor Floatfit kun je je opgeven bij de balie en opgeven voor Aquaslim kan via het opgaveformulier.

Bestel direct online:

Webkassa knop

Rooster Aquasporten

Les

dag/tijd

Aquajogging        

ma 19.45 - 20.15

Aquarobics

ma 20.15 - 20.45

Aquaslim

ma 20.45 - 21.15

Aquavaria

di 19.45 - 20.15

FloatFit

di 20.15 - 20.45

FloatFit

di 20.45 - 21.15

Aqua Tech

wo 18.30 - 19.15

Aqua Bootcamp

wo 19:15 - 20:00

Aquarobics

wo 19.45 - 20.15

FloatFitwo 20.15 - 20.45
Floatfitwo 20.45 - 21.15
Aqua Techwo 21.15 - 22.00
Floatfitvr 07.30 - 08.00
Aquaslimvr 19.45 - 20.15
Aquavaria
vr 20.15 - 20.45
Tijdens de meivakantie (30 apr-4 mei).)hebben we een aangepast rooster. Op bijzondere (feest)dagen zijn er geen groepslessen

Wist je dat er ook aquasportlessen worden gegeven in het Helperzwembad en in Zwembad de Parrel?


Tarieven groepslessen

Entree per keer €7,50
12 baden kaart €75,00

 

De 12 kaart is onbeperkt geldig en je betaalt € 7,50 borg voor het polsbandje.
Je kunt de 12-kaart online kopen of opwaarderen
Tarieven geldig van 1 aug 2017 t/m 31 juli 2018.

  Webkassa knop

Aquajogging

Aquajogging laat zich het beste omschrijven als (hard)lopen in diep water. Een wetbelt, een zachte foamgordel, zorgt er voor dat je rechtop blijf drijven. Tijdens de lessen werken we op  een gevarieerde manier  aan het verbeteren van je conditie, kracht en coördinatie. Door gebruik te maken van de weerstand van het water en de verschillende materialen kun je de oefeningen op eigen niveau voeren.  De lessen zijn ook geschikt voor zwangeren en mensen met rugklachten.

Aquarobics

De lessen Aquarobics vinden plaats in borstdiep water. We werken aan het verbeteren van de conditie en spierversterking op leuke muziek. Door de weerstand van het water is de belasting op de gewrichten veel minder dan bij oefening op het land en heb je minder snel last van enkels en knieën. In de lessen gebruiken we verschillende materialen zodat de lessen gevarieerd zijn en ieder op zijn eigen niveau kan werken.


Aqua Bootcamp

De lessen Aquabootcamp vinden plaats in  en rond het 25 meterbad. We gebruiken verschillende materialen en dieptes van het bad zodat het een echte Powertraining is. Je verbetert  zowel je conditie als kracht.  Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau werken, waarbij we proberen het beste in je naar boven te halen. De weerstand van het water versterkt  je spieren op een effectieve manier.


Aquavaria

Iedere les krijgt u steeds een andere vorm van aquasport zoals  aquajogging, aquarobics, aquabootcamp, aquapower of aquatech. Als je van afwisseling houdt, dan is Aquavaria geschikt: vele oefenvormen en vele soorten materiaal.


FloatFit

FloatFit is een compleet nieuwe, unieke, effectieve en uitdagende manier van bewegen. Een low impact, conditie, balans en core stabiliteit training van 30 minuten. Float Fit wordt op het water uitgevoerd op een drijvende mat, de Aquabase, die je bewegelijkheid stimuleert. Squats, burpees en balansoefeningen wisselen elkaar in hoog tempo af.

Lees meer over FloatFit en opgave.

AquaSlim

Actief aan de conditiewerken met een gezond voedingsadvies. In tegenstelling tot de andere aquasporten wordt dit in cursusvorm aangeboden. 12 weken lang 2x per week sporten met voedingsbegeleiding door een diëtist. De nieuwe cursus start weer op 8 januari. Lees meer over AquaSlim en opgave

Aqua Tech

De lessen Aquatech vinden plaats in het 25 meterbad. Het is geschikt voor mensen die willen werken aan hun zwemconditie of hun zwemslagen willen verbeteren. Hierbij is gewenst dat u al beschikt over enige zwemervaring. Daarnaast zijn triatleten en oud-wedstrijdzwemmers ook meer dan welkom. Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan bijvoorbeeld techniekverbetering van de borstcrawl  of keerpunt, maar ook het aanleren van de vlinderslag en verbeter je je conditie.