U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportcentrum Kardinge / Zwemmen Kardinge / Zwangerschaps Zwemmen Kardinge

Zwangerzwemmen

Zwemmen is één van de weinige sporten die u gedurende de gehele zwangerschap kunt blijven beoefenen. Het is de ideale manier om aan uw conditie te werken. Armen en benen worden getraind en u heeft geen last van uw gewicht. Zwemmen is niet alleen goed  voor uw conditie, het stimuleert ook de bloedsomloop en ontlast uw spieren en gewrichten. Zo kan het eventuele pijn verlichten.

De schoolslag is de beste zwemslag als u zwanger bent. De borstspieren worden verlengd en de rugspieren verkort. Veel vrouwen hebben tijdens de zwangerschap last van hun rug. Op deze manier wordt de druk op uw rug kleiner.

Groepslessen
Vanaf het moment dat u zwanger bent, kunt u mee doen met de groepslessen zwangerschapszwemmen. De groepslessen vinden plaats in warm water dat een temperatuur bereikt van 32 graden. De groepslessen worden begeleid door een zweminstructrice. Opgave vooraf is niet nodig.

Rooster Zwangerzwemmen

 Tijdens de bijzondere (feest)dagen en vakanties zijn er geen groepslessen. De laaste les voor de vakantie mag de partner ook mee doen.

Tarieven groepslessen

Entree per keer€7,50
12 kaart

€75,00

Aquasport, Ouder- en Kind, Fifty Fit en Zwangerzwemmen.
De 12 kaart is onbeperkt geldig en u betaalt € 7,50 borg voor het polsbandje.
Tarieven geldig  t/m 31 juli 2018.

Bestel direct online:

Webkassa knop

Fit & Gezond Zwanger

De cursus 'Fit & Gezond zwanger' wordt in samenwerking met Baby en Co georganiseerd. De cursus is een combinatie van sportief bezig zijn en ontspannen door middel van zwangerzwemmen in warm water en goede voorlichting.

Programma:

Avond 1: kennismaking en gezond zwanger
Avond 2: start bevalling, hormonen en pijnstilling
Avond 3: ontsluiting & houdingen
Avond 4: partneravond
Avond 5: persfase en 1e periode
Avond 6: Borstvoedingsvoorlichting

Voorafgaand aan het theoriedeel volgt u een les zwangerzwemmen.

Praktische informatie

De avonden beginnen om 18.45 uur in het zwembad (tot 19.15 uur). Na het zwemmen vervolgen we de avond (aangekleed) met het theoriedeel en eindigen om 21.00 uur. Opgeven voor de cursus doet u op de website van Baby en Co. Hier kunt u ook terecht voor meer informatie.

Cursus Data:

Cursus6 789
Les 1 19 mrt
Les 226 mrt
Les 32 april

Les 49 april.
Les 516 april
Les 623 april

*tijdens vakantie geen zwangerzwemmen