U bent hier: Home / Sportlocaties / Sporthallen / Sporthal Corpushuis

Nieuws

Cofinancieringsubsidies sportclubs toegekend

Na beoordeling door de Adviescommissie voor de Sport heeft de gemeente Groningen zes subsidieaanvragen van sportverenigingen voor cofinanciering toegekend.

Nieuwe insteek Bslim en verenigingsondersteuning Groningen

Per 1 april jl. heeft de gemeente Groningen voor een nieuwe insteek gekozen binnen het sportstimuleringsprogramma Bslim en de verenigingsondersteuning. Hoe ziet dit er uit en wat betekent deze verandering voor de sportverenigingen?

Sporthal Corpushuis

Sporthal Corpushuis (ook wel oude ALO genoemd) is eigendom van de Gemeente Groningen. Het bouwjaar van de sporthal is 1981 en de afmeting is 24 bij 42 meter en hij is 7 meter hoog. In het complex bevindt zich naast een sporthal ook nog een grote sportzaal met een afmeting van 16 bij 28 meter en een hoogte van 6 meter (halve sporthal), een danszaal (met houten vloer) en een gymzaal. De sporthal kan van maandag tot en met vrijdag en in de weekenden worden gehuurd en is door middel van scheidingsnetten op te delen in drie sportruimtes. Sporthal Corpushuis is geschikt voor mindervaliden en heeft ruime tribunecapaciteit, de sportzaal heeft geen tribunecapaciteit. Een kantine is aanwezig, deze wordt beheerd door de Basketbalvereniging Groningen.

Mogelijkheden

De sporthal is geschikt voor diverse zaalsporten, zoals zaalvoetbal, handbal, korfbal, basketbal, volleybal en badminton. De sportzaal is geschikt voor basketbal, volleybal, badminton en gymnastiek.

Standaard aanwezig in de sporthal: zaalvoetbaldoelen, baskets, volleybalnetten en badmintonnetten. Standaard aanwezig in de sportzaal: ringenstel, klimrek en -touw, baskets, volleybalnetten, badmintonnetten en materiaal voor gymnastiek.

Google map tile van Sporthal Corpushuis

Adres

Van Swietenlaan 1
9728 NX Groningen
050-5953700

Beperkte parkeergelegenheid voor auto en ruime parkeergelegenheid voor fiets aanwezig bij de sporthal.

Sporthal huren

Een sporthal is uitstekend geschikt voor evenementen met veel deelnemers of veel bezoekers. In de hal vinden grotere (sport)evenementen, toernooien, competities en trainingen plaats. Om toegang te krijgen tot de locatie heeft u een sleutel/tag nodig. Deze kunt u alleen op werkdagen ophalen bij het kantoor van Sport050 in Sportcentrum Kardinge.

Een sporthal reserveren kan eenvoudig via ons online reserveringssysteem. Heeft u vragen over de sportlocatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling accommodatieplanning via telefoonnummer 050 367 63 66 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur) of via

Uurtarief Sporthallen

Hele hal
2/3 hal
Halve hal    
1/3 hal

€ 57,43
€ 49,33
€ 32,23
€ 25,13

 

Sportverenigingen  uit de gemeente Groningen ontvangen korting op het uurtarief van een sporthal. Tarieven zijn geldig t/m 31 juli 2018 en inclusief BTW. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Virtuele tour

Klik hieronder om rond te kijken in de sportaccommodatie.