U bent hier: Home / Sportlocaties / Sporthallen / Sporthal Corpushuis

Nieuws

Groningen hostcity Nationale Sportweek 2018

Groningen viert de start van het sportseizoen in september. Dit maakte wethouder Sport Paul de Rook zaterdagavond tijdens de Nacht van Groningen bekend.

Klanttevredenheidsonderzoek sportbesturen gestart

De gemeente Groningen wil graag weten in hoeverre besturen van scholen en verenigingen tevreden zijn over de dienstverlening van Sport050.

Sporthal Corpushuis

Sporthal Corpushuis (ook wel oude ALO genoemd) is eigendom van de Gemeente Groningen. Het bouwjaar van de sporthal is 1981 en de afmeting is 24 bij 42 meter en hij is 7 meter hoog. In het complex bevindt zich naast een sporthal ook nog een grote sportzaal met een afmeting van 16 bij 28 meter en een hoogte van 6 meter (halve sporthal), een danszaal (met houten vloer) en een gymzaal. De sporthal kan van maandag tot en met vrijdag en in de weekenden worden gehuurd en is door middel van scheidingsnetten op te delen in drie sportruimtes. Sporthal Corpushuis is geschikt voor mindervaliden en heeft ruime tribunecapaciteit, de sportzaal heeft geen tribunecapaciteit. Een kantine is aanwezig, deze wordt beheerd door de Basketbalvereniging Groningen.

Mogelijkheden

De sporthal is geschikt voor diverse zaalsporten, zoals zaalvoetbal, handbal, korfbal, basketbal, volleybal en badminton. De sportzaal is geschikt voor basketbal, volleybal, badminton en gymnastiek.

Standaard aanwezig in de sporthal: zaalvoetbaldoelen, baskets, volleybalnetten en badmintonnetten. Standaard aanwezig in de sportzaal: ringenstel, klimrek en -touw, baskets, volleybalnetten, badmintonnetten en materiaal voor gymnastiek.

Google map tile van Sporthal Corpushuis

Adres

Van Swietenlaan 1
9728 NX Groningen

Beperkte parkeergelegenheid voor auto en ruime parkeergelegenheid voor fiets aanwezig bij de sporthal.

Sporthal huren

Een sporthal is uitstekend geschikt voor evenementen met veel deelnemers of veel bezoekers. In de hal vinden grotere (sport)evenementen, toernooien, competities en trainingen plaats. Om toegang te krijgen tot de locatie heb je een sleutel/tag nodig. Deze kun je alleen op werkdagen ophalen bij het kantoor van Sport050 in Sportcentrum Kardinge.

Een sporthal reserveren kan eenvoudig via ons online reserveringssysteem. Heb je vragen over de sportlocatie dan kun je contact opnemen met de afdeling verhuur via telefoonnummer 050 367 63 66 (maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur) of via Een reservering  kun je 4 weken van te voren kosteloos annuleren.

Uurtarief Sporthallen

Hele hal
2/3 hal
Halve hal    
1/3 hal

€ 57,43
€ 49,33
€ 32,23
€ 25,13

 

Sportverenigingen  uit de gemeente Groningen ontvangen korting op het uurtarief van een sporthal. Tarieven zijn geldig t/m 31 juli 2018 en inclusief BTW. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Virtuele tour

Klik hieronder om rond te kijken in de sportaccommodatie.