U bent hier: Home / Sportlocaties / Sporthallen / Sporthal Europapark

Nieuws

Groningen hostcity Nationale Sportweek 2018

Groningen viert de start van het sportseizoen in september. Dit maakte wethouder Sport Paul de Rook zaterdagavond tijdens de Nacht van Groningen bekend.

Behoeftepeiling sportclubs gebruik Sportcentrum Europapark

De Gemeente Groningen biedt alle sportclubs in Groningen de mogelijkheid om hun interesse kenbaar te maken in het nieuw te bouwen Sportcentrum Europapark.

Sportcentrum Europapark

Op een gebied van ruim 1 hectare achter de Mediacentrale en langs het Winschoterdiep, bouwt de Gemeente Groningen samen met het Noorderpoort het Sportcentrum Europapark. Vanaf de zomer van 2017 wordt er een sportcentrum met buitensport faciliteiten gebouwd op de voormalige trainingslocatie van FC Groningen, waar vanaf het najaar 2018 kan worden gesport. De sportvoorzieningen worden door de gemeente en het Noorderpoort ontwikkeld en geëxploiteerd.

Mogelijkheden

Het Noorderpoort en de gemeente gaan het nieuwe sportcentrum in het Europapark samen gebruiken als sporthal, topsport-turnhal, dojo voor vechtsporten, danszaal, sportzaal en fitnesszaal. Ook komen er aanvullende faciliteiten voor onderwijs. Het Noorderpoort gebruikt de sporthal en overige sportruimten (met uitzondering van de turnhal) doordeweeks overdag van 8.00-17.00 uur exclusief voor haar leerlingen. In de avonduren en in het weekend kunnen sportverenigingen gebruik maken van deze faciliteiten. De turnhal wordt doordeweeks na 17.00 uur en in de weekenden exclusief gebruikt door leden van de Groninger turnverenigingen. Buiten komen er onder meer extra sportfaciliteiten voor o.a. tennis, basketbal en beachvolleybal. Ook daar kunnen verenigingen en de wijkbewoners gebruik van maken.


Google map tile van Sporthal Europapark

Impressie Sportcentrum Europapark

Klik op onderstaand plaatje voor een impressie van het multifunctionele Sportcentrum Europapark.Interesse in gebruik Sportcentrum Europapark?

Per november 2018 kunnen sportclubs gebruik maken van het gloednieuwe sportcentrum en de nieuwe sportfaciliteiten. De Gemeente Groningen biedt sportclubs de mogelijkheid om hun interesse kenbaar te maken. Mocht uw sportvereniging structureel gebruik willen maken van de sporthal of één van de overige sportruimtes, dan kunt u uw motivatie en concrete wens en behoefte aan momenten, dagen, tijdstippen en aantal uren kenbaar maken bij Sport050. Geef ook aan waarom juist uw sportclub bij het multifunctionele sportcentrum Europapark past en wat je als sportclub achterlaat in andere (gemeentelijke) sportaccommodaties, zoals sporthallen en gymzalen. Sportclubs waarvan we de behoefte al in beeld hebben, omdat zij al vanaf het begin van het nieuwbouwtraject betrokken zijn, hoeven niet nog eens hun interesse kenbaar te maken.

Heeft u interesse in deze sportlocatie dan kunt u contact opnemen met de afdeling accommodatieplanning via

Uurtarief Sporthallen

Hele hal
2/3 hal
Halve hal    
1/3 hal

€ 57,43
€ 49,33
€ 32,23
€ 25,13

 

Sportverenigingen  uit de gemeente Groningen ontvangen korting op het uurtarief van een sporthal. Tarieven zijn geldig t/m 31 juli 2018 en inclusief BTW. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Virtuele tour

Klik hieronder om rond te kijken in de sportaccommodatie.