U bent hier: Home / Sportlocaties / Sporthallen / Sporthal Europapark

Nieuws

Nieuwe insteek Bslim en verenigingsondersteuning Groningen

Per 1 april jl. heeft de gemeente Groningen voor een nieuwe insteek gekozen binnen het sportstimuleringsprogramma Bslim en de verenigingsondersteuning. Hoe ziet dit er uit en wat betekent deze verandering voor de sportverenigingen?

Kick-off Energy Sport Xperience: 2 mei 2017

Tijdens de Nationale Sportweek in Groningen vindt de Energy Sport Xperience plaats. Dit initiatief, een samenwerking tussen de gemeente Groningen, het Huis van de Sport Groningen en de Energy Valley Topclub, is bedoeld om alle takken van sport in Groningen onder de aandacht van het brede publiek te brengen.

Sporthal Europapark

Op een gebied van ruim 1 hectare achter de Mediacentrale en langs het Winschoterdiep, bouwt de Gemeente Groningen samen met het Noorderpoort het Sportcentrum Europapark. Vanaf de zomer van 2017 wordt er een sporthal met sportvelden gebouwd op de voormalige trainingslocatie van FC Groningen, waar vanaf de zomer van 2018 kan worden gesport. De sportvoorzieningen worden door de gemeente en het Noorderpoort ontwikkeld en geëxploiteerd.

Mogelijkheden

Het Noorderpoort en de gemeente gaan de nieuwe sporthal in het Europapark samen gebruiken als sporthal, topsport-turnhal, gymlokaal, dojo voor vechtsporten en danszaal. Ook komen er aanvullende faciliteiten voor onderwijs. Het Noorderpoort gebruikt de hal overdag voor haar leerlingen. In de avonduren en in het weekend kunnen sportverenigingen gebruik maken van de faciliteiten. Buiten komen er onder meer extra sportfaciliteiten voor tennis, beachvolleybal en fitness. Ook daar kunnen verenigingen en de omliggende buurten gebruik van maken.


Google map tile van Sporthal Europapark

Uurtarief Sporthallen

Hele hal
2/3 hal
Halve hal    
1/3 hal

€ 57,43
€ 49,33
€ 32,23
€ 25,13

 

Sportverenigingen  uit de gemeente Groningen ontvangen korting op het uurtarief van een sporthal. Tarieven zijn geldig t/m 31 juli 2018 en inclusief BTW. Prijswijzigingen en drukfouten voorbehouden.