U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportparken / Gelijk Speelveld

Nieuws

Energiezuinige LED-verlichting voor Groninger sportparken

De gemeente Groningen gaat de veldverlichting op alle sportvelden vervangen door led. Dat sluit aan bij de doelstelling van Groningen om in 2035 energieneutraal te zijn. Daarbinnen wil de gemeente onder andere de bestaande (sport-) infrastructuur beter benutten. Op termijn kunnen de sportclubs met de ledverlichting gemiddeld 42% op hun energiekosten besparen. Dat kan nog meer worden omdat ze de verlichting zelf in- en uit kunnen schakelen.

Uitnodiging buitensportverenigingen

Gemeente Groningen nodigt sportclubs uit voor een bijeenkomst over het Gelijk Speelveld op 13 februari 2017.

Gelijk Speelveld

Het Gelijk Speelveld is een van de opdrachten uit het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen. Er zijn in het verleden verschillende werkafspraken gemaakt met verenigingen over eigendom en vergoedingen. Hierdoor is een ongelijkheid ontstaan tussen de sportverenigingen. Het is de wens van de clubs, de Sportkoepel en de gemeente, om de ongelijkheid tussen verenigingen ten aanzien van de te betalen lasten op sportparken recht te trekken en een Gelijk Speelveld creëren.In het Gelijk Speelveld komt er duidelijkheid in de eigendomssituatie van de gebouwen op de sportparken.

Contact

Wij gaan als gemeente de sportclubs actief benaderen, maar wil je desondanks alvast meer weten over het Gelijk Speelveld en wat dat voor jouw sportclub betekent? Neem dan contact op met de afdeling Sport050 van de Gemeente Groningen via . Of kijk bij de lijst met documenten die je hiernaast kunt downloaden.