U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportparken / Gelijk Speelveld

Nieuws

Groninger sportclubs positief over Gelijk Speelveld

Het College van Burgemeester & Wethouders heeft de kaders van het Gelijk Speelveld eind vorig jaar vastgesteld. Met het Gelijk Speelveld wil de gemeente de ongelijkheid tussen buitensportclubs met betrekking tot eigendom en vergoedingen gelijk te trekken. Dit is ook een wens van de Groninger Sportkoepel.

Uitnodiging buitensportverenigingen

Gemeente Groningen nodigt sportclubs uit voor een bijeenkomst over het Gelijk Speelveld op 13 februari 2017.

Gelijk Speelveld

Het Gelijk Speelveld is een van de opdrachten uit het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen. Er zijn in het verleden verschillende werkafspraken gemaakt met verenigingen over eigendom en vergoedingen. Hierdoor is een ongelijkheid ontstaan tussen de sportverenigingen. Het is de wens van de clubs, de Sportkoepel en de gemeente, om de ongelijkheid tussen verenigingen ten aanzien van de te betalen lasten op sportparken recht te trekken en een Gelijk Speelveld creëren.In het Gelijk Speelveld komt er duidelijkheid in de eigendomssituatie van de gebouwen op de sportparken.

Contact

Wij gaan als gemeente de sportclubs actief benaderen, maar wil je desondanks alvast meer weten over het Gelijk Speelveld en wat dat voor jouw sportclub betekent? Neem dan contact op met de afdeling Sport050 van de Gemeente Groningen via . Of kijk bij de lijst met documenten die je hiernaast kunt downloaden.

presentatie gelijk speelveld Paul de Rook