U bent hier: Home / Sportlocaties / Sportparken / LED-verlichting

Nieuws

Energiezuinige LED-verlichting voor Groninger sportparken

De gemeente Groningen gaat de veldverlichting op alle sportvelden vervangen door led. Dat sluit aan bij de doelstelling van Groningen om in 2035 energieneutraal te zijn.

LED- verlichting sportvelden

Met de vervanging van de huidige lampen door ledverlichting voldoet de gemeente aan de norm van de wedstrijdveldverlichting en krijgen trainingsvelden een kwaliteitsimpuls. De verenigingen kunnen met een pasjessysteem zelf de lampen en lichtsterkte bedienen waardoor zij zelf invloed hebben op de nota die zij na aanbrengen van de ledverlichting, gaat betalen.

Het energievoordeel van 42% wordt door een huurverhoging van € 0,85 per uur per veld, gedurende 20 jaar ingelegd om de investering te financieren. (Om de definitieve verhoging van de veldhuur vast te stellen, wil de gemeente nog een aantal zaken uitzoeken.) Daarna is het rendement op de energie volledig voor de clubs.

Contact

Heeft u vragen over het LED-project of bent u geïnteresseerd om ook door middel van led verlichting bij te dragen aan een duurzame leefomgeving, dan kunt u contact opnemen met Sport050 via

Planning

Vanaf december 2017 zijn we gestart met het vervangen van de conventionele lampen voor led lampen op de 16 sportparken in Groningen. Monteur VIB uit Groningen verzorgt in samenwerking met de Gemeente Groningen de montage van de led lampen. De werkzaamheden worden per sportpark uitgevoerd.

Wanneer er gestart wordt met de werkzaamheden op een sportpark worden de desbetreffende verenigingen op de hoogte gebracht middels een mail. VIB doet haar uiterste best dat u minimaal hinder ondervindt van de werkzaamheden. In de avonduren kan er getraind worden met veldverlichting, deze kan de trainer op de gebruikelijke manier aanzetten.