U bent hier: Home / Nationale Sportweek

Nieuws

Groningen hostcity Nationale Sportweek 2018

Groningen viert de start van het sportseizoen in september. Dit maakte wethouder Sport Paul de Rook zaterdagavond tijdens de Nacht van Groningen bekend.

Geslaagde eerste editie van de Energy Sport Xperience

Zo'n 70 sportaanbieders en meer dan 1.000 bezoekers op 9 september in Sportcentrum Kardinge.

Meld je sportclub aan!

De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang sporten in de etalage zet en laat zien hoe gezond en vooral ook hoe leuk sporten en bewegen is. Van 9 t/m 17 september 2017 zetten honderden sportverenigingen, sportclubs, sportbonden, bedrijven, het onderwijs en andere sportaanbieders in heel Nederland hun deuren open, organiseren clinics, toernooien en demonstraties. Iedereen, jong en oud, kan deze week kennis maken met (nieuwe) sporten.

Kijk op www.nationalesportweek.nl om je sportclub aan te melden.

Ondersteuning Nationale Sportweek

De Gemeente Groningen ondersteunt de Nationale Sportweek en uw activiteiten en zorgt mede voor promotie hiervan. Deze promotie bestaat o.a. uit de Facebook-pagina, Twitter-account én de website. Ook zullen we op diverse basisscholen het programma onder de aandacht brengen. Om uw eigen activiteit bij uw leden en hun vrienden, klasgenoten, buren, collega’s etc. onder de aandacht te brengen kunt u op de website van de Nationale Sportweek gebruik maken van de toolkit (na aanmelding) voor het maken van posters/flyers en andere communicatiemiddelen.

Huis voor de Sport Groningen is beschikbaar voor ondersteuning van uw activiteiten tijdens de Nationale Sportweek.

Activiteiten in Groningen

Ook in Groningen zetten sportclubs de deuren open tijdens de Nationale Sportweek. Bekijk hier het sportieve aanbod in Groningen.

Energy Sport Xperience op 9 september 2017 in Sportcentrum Kardinge

Naast alle initiatieven organiseert de Gemeente Groningen in samenwerking met Energy Valley Topclub en Huis voor de Sport Groningen de Energy Sport Xperience op zaterdag 9 september van 12.00-17.00 uur. Dit sportieve evenement in Sportcentrum Kardinge is de kick-off van de Nationale Sportweek in Groningen.


Deelnemers Nationale Sportweek 2017*

Caribe, Monkey Moves, SV Heerenleed, Go Smarts Martial Arts Vereniging, Frisbeevereniging Gronical Dizziness, Gehandicapten Sportclub Groningen, Gropo Bouldergym, De Stadjershal, Martinistad Lacrosse, Groninger TafelTennis Club (GTTC), Badmintonclub Beijum, ssv Martini, Loopgroep Astrea, SheraFight, Sloeproeiers Groningen, Scouting Impeesa, Kazemi Taekwondo Academie en UFC Groningen.


*t/m 31/8/2017

http://www.evtc.nl/wp-content/uploads/ESX.png